Kerstbomen horen bij de Kerst. Maar ze vallen vaak zo groot uit. Hoe leuk is het om een een minikerstboom op tafel te zetten? En dan natuurlijk zelf gemaakt met verse bloemen. Een pronkstuk voor op tafel waar je gasten over praten.

Stap voor stap

  1. Laat de oase in conevorm een tijd in een emmer water liggen, zodat deze zich goed vol kan zuigen. Belangrijk: druk de oase niet direct onder water, maar leg het erop, zodat deze langzaam in het water kan zakken.
  2. Neem een mooie, waterdichte schaal
  3. Zet oase in cone vorm op de schaal en zorg dat het topje vlak is
  4. Steek een dennentak rechtop aan de bovenzijde. Dat wordt de piek van de boom
  5. En dan kunnen we beginnen. Pak Dennentakken en maak het steeltje schoon.
  6. Steek de Dennentak in de Oase. Maak laagjes van onder naar boven. BELANGRIJK: werk van onder naar boven en van groot naar klein.
  7. Steek tijdens het werken met de dennentakken af en toe een takje rozemarijn in de oase. Dit ziet er mooi uit en ruikt natuurlijk heerlijk
  8. Nadat de basis van de boom gereed is, gaan we werken met verse bloemen
  9. Maak het onderste gedeelte van de steel schoon en steek deze in de oase. Verdeel de rozen over de kerstboom en werk wederom van onder naar boven
  10. Steek de Rozenbottes en daarna de distels in de oase
  11. Steek de groene kerstballetjes en appeltjes ook in de boom
  12. EN voor de finishing touch: strooi wat kristalsneeuw over de boom

Gebruikte ingrediënten

  • Waterdichte schaal
  • Oase in cone vorm
  • Dennentakken
  • Rozemarijn takken
  • Verse rozen (zalmkleur)
  • Takjes Rozenbottel
  • Groene disteltakken
  • Diverse kerstdecoraties
  • Kristalsneeuw

Waar verkrijgbaar?
Verkrijgbaar in de meeste reguliere tuincentra