Mijn zomervakantie, het zit er weer op! De Pyreneeën, wat was je mooi en wat heb ik in juni genoten van je steile bergtoppen, groene glooiende hellingen, uitgestrekte bossen, diepe ravijnen, watervallen en valleien.

     

De Pyreneeën zijn enorm rijk aan flora en fauna. Een schitterende omgeving! Zo heb ik talrijke inheemse planten gespot die gewend zijn aan het harde klimaat, zoals de wilde orchidee, blauwe stroobloem en sleutelbloem. Door de rotsachtige omgeving is er hier ook een grote variëteit aan rotsplanten.

Ga je binnenkort op vakantie? Dan daag ik je uit om je ogen goed de kost te geven. Niet alleen de bloemenzee in het verder gelegen Madeira is prachtig. Of de sterk geurende jeneverbes en rozemarijn struiken op Corsica. Vanaf half augustus staat bijvoorbeeld de hei in de Veluwe weer in bloei. Trek er op uit en verwonder je over de verscheidenheid aan grassen wandelend door de Nederlandse duinen of de bloeiende hortensia’s in uw woonwijk. Wordt het te warm, geniet dan van de koelte van het bladerdak in het bos.

Mocht u nog op vakantie gaan, geniet van elkaar en de natuur. Vergeet overigens niet tijdens je wandelingen een veldboeketje te plukken!

Fijne vakantie,

Romeo