Vlierbloesemchampagne is een heerlijk, licht mousserend drankje met een beetje alcohol. Een echte hit tijdens een zomers feestje! Als je de fles nu vult, dan kun je hem over twee weken feestelijk open knallen!

Vlierbessenchampagne

Giet 4 liter water in een ruime pan en doe daar de vlierbloesem bij. Voeg 2 eetlepels witte wijnazijn en 600 gram suiker toe. Pers 1 citroen uit en voeg het sap toe. Roer alles even door. Laat het mengsel vervolgens 24 uur trekken.
Zeef het mengsel, gebruik daarvoor een schone kaasdoek of theedoek. Giet het vlierbloesemmengsel in de flessen. Vul de flessen niet helemaal tot de rand maar laat de hals van de fles leeg. Er komt namelijk flinke druk op de dop te staan! Zet de flessen donker weg. Na twee weken is je vlierbloesemchampagne klaar om te drinken! Daar maak je wel indruk mee op een feestje!

Dit heb je nodig

  • 12 grote bloesembollen van de vlier. Haal de groene steeltje eraf.
  • een grote pan
  • 4 liter water
  • theedoek of kaasdoek
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 600 gram suiker
  • 1 citroen
  • 4 flessen met beugeldop