Op de laatste dag van de Oktober Woonmaand was Romeo te gast in de studio van Koffietijd. Hij besprak met Pernille de trends.

Kijk hier het fragment terug!

  • Een trend die we nu echt veel zien is de ‘betonlook’. De grijze kleuren zijn overigens heel mooi te combineren met pasteltinten. Maar voor deze betonlook heeft Romeo een hele leuke tip. Je hoeft namelijk geen nieuwe dure betonnen potten of vazen te kopen. Kijk gewoon op zolder wat je nog hebt liggen, of koop ergens een goedkoop potje. Vervolgens schilder je deze met betonverf. Dat heeft hij ook gedaan bij deze potten, kijk eens hoe leuk dat er nu uit ziet!
  • Maar, je kan ook nog meer schilderen, zoals een amaryllis-bol. De buitenkant daarvan heeft Romeo ook gewoon geschilderd met de betonverf. Dat kan prima en dat past er mooi bij. Leg hem op een dienblad, met bijvoorbeeld nog twee witte pompoentjes erbij, hangplantjes erbij met dezelfde grijze kleur in het blad en het ziet er helemaal gestyled en trendy uit.

  • Romeo heeft ook tips voor zo’n gezellig knusse herfsthoek in huis. Wat je tegenwoordig veel ziet een mand, in plaats van een harde pot om je planten in te zetten. Planten die in zo’n knusse hoek mooi passen zijn bijvoorbeeld de Alocasia en Echeveria, daar komen de herfstkleuren mooi in terug. Varieer een beetje met de plek van je planten. Een logische plek is natuurlijk gewoon op de grond, maar het staat ook ontzettend leuk om hem wat omhoog te halen en op een krukje of tafeltje te zetten.
  • We hebben in het weekend niet veel te doen buiten de deur, dus dan is een creatieve middag thuis hartstikke leuk. Deze pot heb ik bijvoorbeeld beplakt met boomschors, of met touw. Op deze manier kun je voor heel weinig/geen geld zelf super originele potten, met zelfs een dure look, maken. Maak de herfsthoek nog compleet met bijpassende pompoenen (qua kleur) en boven de verwarming gedroogde hortensia’s (die je gewoon uit de tuin hebt geknipt), of een andere bloem natuurlijk. Deze gedroogde bloemen blijven ook ontzettend lang mooi en hebben een mooie kleur.

Met deze tips heb je de herfst op een trendy manier in huis gehaald!