pioen_top

Een vaas met pioenrozen in volle glorie is echt adembenemend mooi. Wij profiteren dan ook flink van de de korte periode dat ze verkrijgbaar zijn, namelijk mei en juni. Wist je dat er meer dan 1000 verschillende soorten pioenen zijn? Niet alleen in kleur, maar ook in vorm. Zo heb je pioenrozen met een enkele rij bloemblaadjes, met half dubbele of dubbele bloemen. De pioenroos is ook een vaste plant, die vele jaren voor een bloemenpracht in de tuin kan zorgen.
De symboliek achter de pioen is al even groots als de bloem zelf. In de Middeleeuwen zag de kerk de bloem als een symbool van Maria. Een roos zonder doornen, de belichaming van bescheidenheid. In de Victoriaanse tijd werd daar nog ‘verlegenheid’ aan toegevoegd. Dé deugden voor een zedige vrouwen in die tijd.

Bloementaal
In de loop van de eeuwen is er nog meer symboliek toegeschreven aan deze imponerende bloem, zoals

  • weelderigheid (hoe kan het ook anders)
  • nobelheid
  • overdaad
  • bescherming
  • verdrijver van negatieve vibraties.

Alles bij elkaar is een mooie bos pioenroos een perfect cadeau. Helemaal als je ze combineert met andere bloemen en er zo een uitbundige bos van maakt. En geef ook eens een plant cadeau. Dan weet je zeker dat de ontvanger ieder voorjaar heel vaak aan je zal denken!