Van 23 – 27 mei inspireerde de meest prestigieuze bloemshow ter wereld wederom miljoenen liefhebbers door het beste in tuinontwerpen te tonen. Uiteraard was Romeo hierbij aanwezig!

Dit jaar onthulden ze op de Londense Chelsea Flower Show o.a. vijf nieuwe tuinen, speciaal ontworpen om de zintuigen te trakteren. Daarnaast waren traditiegetrouw de gethematiseerde show tuinen wederom prachtig.

Tuinen geïnspireerd door de majestueuze steengroeven van Malta, waardoor de rijke diversiteit van de Maltese flora en de schoonheid van deze harde omgeving werd gedemonstreerd.

De Silk Road Garden, combineerde architectuur en planten in een conceptueel Oost-West landschap met een dramatische ‘Silk Road’ brug die de verschillende elementen van de tuin verbindt.

‘The Breast Cancer Now Garden’ benadrukte het werk van de wetenschappers en hun doel om borstkanker te stoppen. Magenta en levendige roze tinten werden gemengd met kopertonen en witte accenten.

Inspiratie kan je overal opdoen. Niet alleen in de showtuinen, maar zeker ook in de hippe Londense wijken. Groen is daar écht hot!

   

Tot slot bezocht Romeo met veel plezier enkele community gardens.  Fantastisch om te zien hoeveel gepassioneerde mensen als vrijwilligers in de tuinen werken, vaak samen met kinderen!