Dé start van het tuinseizoen vindt momenteel plaats in de BrabantHallen te ’s-Hertogenbosch. Tuinidee staat t/m 25 februari garant voor inspiratie voor iedere tuinliefhebber. Of je nu een onderhoudsvriendelijke tuin hebt, alles voor een gezinstuin zoekt of die tuinfanaat bent die op zoek is naar een beetje luxe. De stand van Green Your Day, te bezoeken in Hal 1, laat met haar Urban Green City thema zien dat ook je balkon of kleinere stadstuin groen kunt maken en houden!

De in de stand getoonde campagne door buiten kwekers begeleid voor Royal FloraHolland ‘wissel van het seizoen’ sluit hier uitstekend op aan. Geen of een beperkte voortuin? Creëer toch ieder kwartaal een nieuw warm welkom bij de voordeur middels pot-plant combinaties, passend binnen het seizoen.

Groenten telen op je stadsbalkon

Als je wilt tuinieren heb je niet per se een tuin nodig. De Urban Gardening trend is juist begonnen op kleine plekjes. Tuinieren kan dus echt overal! Ook op een balkon of terras in het centrum van de stad. Maak optimaal gebruik van de kleine ruimte die je hebt op bijvoorbeeld je dak, stadstuin of balkon. Wees creatief. Het Vlaamse ACD laat in de Green Your Day stand 2 mooie toepassingen zien. Trendy ogende kassen, ‘glashuisjes’, flexibel naar ieders wens.

Bzzzz

Dat er steeds minder bijen zijn om te zorgen voor een natuurlijke bestuiving van de planten en groenten weten we allemaal. Daarom kunnen we in onze moestuin, fruittuin of siertuin best zorgen voor onze eigen bestuivers, een zogeheten hommelnest met daarin 80 werksters en hun koningin.

Orchideeën voor in de tuin, op het terras of balkon

Iedereen kent orchideeën! Vrijwel iedereen denkt dat orchideeën alleen maar geschikt zijn als kamerplant, maar niets is minder waar. Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten orchideeën, die in alle delen van de wereld voor komen, dus ook in gebieden waar ’s-winters matige tot zware vorst heerst. Veel planten die oorspronkelijk in deze gebieden voorkomen kunnen we dus ook in onze tuin, op het terras of balkon houden. Garden Orchid biedt al enige jaren de Cypripedium aan, de koning van de winterharde orchideeën, die geen probleem heeft met temperaturen tot wel -25°C in de winter. Maar ook de makkelijke Bletilla, de groenblijvende Calanthe, met al haar kleurenpracht, of Pleione met haar grote en spectaculaire bloemen, kunnen makkelijk temperaturen tot ca. -10°C weerstaan.

Natuurlijke bestrijdingsmiddelen

Middels aquaria met planten en microscopen laten we de bezoekers in de stand zien dat biologische bestrijding van trips, spint, slakken en witte vlieg mogelijk is met de producten van DCM Naturapy. Dit duurzame alternatief om je planten te beschermen gaat uit van het natuurlijke evenwicht in de tuin. In eerste instantie richt deze ‘therapie voor en door de natuur’ zich op het gezond houden van planten, zodat ze minder vatbaar zijn voor mogelijke problemen. Daarnaast bestrijdt het de meest voorkomende plaaginsecten en plantenziekten. Bladluizen kunnen bijvoorbeeld bestreden worden met de larven van het lieveheersbeestje. Ook schadelijke plagen zoals spintmijt, engerlingen, slakken en de taxuskever kunnen op deze manier heel effectief bestreden worden zonder verdere schade aan de tuin aan te richten.

Mini moestuin op balkon

Wil je een moestuin maar heb je enkel een balkon of dakterras? Zie je een vierkante meter moestuin in een houten bak niet zitten? De kunststof bakken van Lechuza zijn niet alleen mooi maar door hun waterreservoir ook zeer functioneel. Kruiden hebben immers best veel water nodig.

Lekker ontspannen

Een kopje thee is gezond en is ook heerlijk om even te ontspannen. Thee wordt gezet met behulp van blaadjes van de Camellia sinensis, oftewel de theeplant. In de Green Your Day stand informeren we de bezoekers over het ‘Tea by me‘ concept van Special Plant. Met de Tea by Me© Camellia Sinensis theeplant kun je namelijk in
iedere stad of plaats thee kweken en je eigen thee produceren.

Kortom, alle reden om de Green Your Day stand nog snel te bezoeken!