Dé start van het tuinseizoen vindt momenteel plaats in de BrabantHallen te ’s-Hertogenbosch. Tuinidee staat t/m zondag 24 februari 2019 garant voor inspiratie voor iedere tuinliefhebber. Of je nu een onderhoudsvriendelijke tuin hebt, alles voor een gezinstuin zoekt of die tuinfanaat bent die op zoek is naar een beetje luxe. De stand van Green Your Day, te bezoeken in Hal 1, laat met haar Urban Green City thema zien dat ook je balkon of kleinere stadstuin groen kunt maken en houden!

De in de stand getoonde Royal FloraHolland campagne ‘wissel van het seizoen’ sluit hier uitstekend op aan. Geen of een beperkte voortuin? Creëer toch ieder kwartaal een nieuw warm welkom bij de voordeur middels pot-plant combinaties, passend binnen het seizoen.

Groenten telen op je stadsbalkon
Als je wilt tuinieren heb je niet per se een tuin nodig. De Urban Gardening trend is juist begonnen op kleine plekjes. Tuinieren kan dus echt overal! Ook op een balkon of terras in het centrum van de stad. Maak optimaal gebruik van de kleine ruimte die je hebt op bijvoorbeeld je dak, stadstuin of balkon. Wees creatief. Het Vlaamse ACD laat in de Green Your Day stand 3 mooie toepassingen zien. Trendy ogende kassen, ‘glashuisjes’, flexibel naar ieders wens.

Mini moestuin op balkon
Wil je een moestuin maar heb je enkel een balkon of dakterras? Zie je een vierkante meter moestuin in een houten bak niet zitten? De kunststof bakken van Lechuza zijn niet alleen mooi maar door hun waterreservoir ook zeer functioneel. Kruiden hebben immers best veel water nodig.

Natuurlijke bestrijdingsmiddelen
Middels aquaria met planten en microscopen laten we de bezoekers in de stand zien dat biologische bestrijding van trips, spint, slakken en witte vlieg mogelijk is met de producten van DCM Naturapy. Dit duurzame alternatief om je planten te beschermen gaat uit van het natuurlijke evenwicht in de tuin. In eerste instantie richt deze ‘therapie voor en door de natuur’ zich op het gezond houden van planten, zodat ze minder vatbaar zijn voor mogelijke problemen. Daarnaast bestrijdt het de meest voorkomende plaaginsecten en plantenziekten. Bladluizen kunnen bijvoorbeeld bestreden worden met de larven van het lieveheersbeestje. Ook schadelijke plagen zoals spintmijt, engerlingen, slakken en de taxuskever kunnen op deze manier heel effectief bestreden worden zonder verdere schade aan de tuin aan te richten.

Voorbeeldtuinen
Daarnaast zijn er in hal 1 ook enkele tuinen en balkons van de creatieve hand van Romeo Sommers te bewonderen:
• De slimme stadstuin die weinig tijd kost en waarvoor je geen kennis hoeft te hebben van tuinieren. De allernieuwste, slimme technieken je kunnen helpen. Deze tuin bestaat uit makkelijke planten en tips om zo min mogelijk aan je tuin te doen maar toch optimaal te genieten.
• De stoere en industriële stadstuin heeft een eigentijds en industrieel uiterlijk. Het is een moderne stadstuin, met verse kruiden voor bij de barbecue en een lekkere haard voor de late zomeravonden.
• Instagrammable terras, ideaal voor jonge mensen met weinig tuinervaring. Dit kleine dakterras laat zien hoe je deze trend naar buiten kunt doortrekken. Zo wordt je terras ook ‘Instagrammable’.
• Het Kruidenbalkon. Het zelf kweken van kruiden en groenten is nog steeds populair. Je ziet ook meer aandacht voor het verwerken van kruiden in warme en koude dranken. Denk aan kruidenthee of lekkere cocktails. Op het eigentijdse kruidenbalkon zie je dat je weinig vierkante meters nodig hebt!


• Werelds balkon, een eigentijds en trendy balkon dat voor het ultieme vakantiegevoel zorgt. Planten worden gecombineerd met accessoires en souvenirs uit de hele wereld.
• Creatieve balkon, ook op een paar vierkante meters kun je koken, tuinieren en genieten. Met een beetje creativiteit wordt je balkon een heerlijke plek!
• Verticale tuin met beperkt budget. Verticale tuinen zijn zeer populair op dit moment. Vaak zijn deze alleen erg prijzig. Een leuk en budgetvriendelijk alternatief is om zelf een eigen plantenwand te maken.
• Verticale tuin voor vlinders en bijen. Bijen en vlinders zijn zeer belangrijk voor ons en horen in elke tuin. Daarom laten we je een wand zien met een eigentijds insectenhotel! Mooi om te zien maar bovenal goed voor bijen en vlinders.

Totaal beleving
Green Your Day heeft op het Green Your Day Festival terrein een gezamenlijke presentatie geboden dat bijdraagt aan een positieve totaalbeleving voor de consument. Voor o.a. Royal Flora Holland, Lechuza, Air So Pure, ADC, Always Kalanchoe, Kasteeltuinen Arcen, DCM, Het Noordbrabants Museum, Fusion Colors, Burgemeester van Buiten, HBX deco, Amigo Plant, Tuincentrum Leurs en Summer Flowers was het een unieke mogelijkheid om producten onder de aandacht te brengen en/of nieuwe concepten te testen.