Terwijl ik de kerstdecoraties in mijn huis nog aan het opruimen was, kon ik meteen mijn koffers pakken voor tal van inspirerende reizen. Traditiegetrouw staan de maanden januari en februari voor mij in het teken van beursbezoeken en presentaties. Het jaar is pas enkele weken oud, maar ik kijk nu al met groot genoegen en vol inspiratie terug op een reeks gerealiseerde projecten in Nederland maar ook daarbuiten. Om je een idee te geven, een kleine opsomming.

IPM in Essen
De Internationale Pflanzenmesse Essen (IPM) in het Duitse Essen is jaarlijks 4 dagen lang hét onmisbare platform voor de wereldwijde tuinbouwbranche op het gebied van inspiratie, communicatie en handel. Ruim 57.000 bezoekers hebben zich laat informeren en inspireren rondom o.a. plantenvariëteiten, innovatieve tuinbouwtechniek en de ontwikkelingen in de bloemensector. Dit jaar waren de overkoepelende thema’s ‘Urban jungle’ en ‘Grow your own’. Kruiden, groenten en fruit uit de achtertuin raken steeds meer in zwang. Tijdens de beurs was er ook speciale aandacht voor de kamerplant, een ware ‘botanical’ trend is dan ook te bespeuren. Makkelijk te verzorgen planten, met schitterende bladpatronen die tevens luchtzuiverend werken. Bekijk hier een kleine persoonlijke rondleiding op IPM in het Engels-Duits

Retail Experience – Growing Motion
Op 9 en 10 februari vindt in Hazerswoude-Dorp de Tuinzaken Retail Experience (TREx) plaats. Een uniek evenement voor de (inter)nationale tuinretail met een programma gericht op informeren, inspireren, entertainen en netwerken. Centraal op het event staat de experience shop; een zinnenprikkelende, innovatieve, realistische tuincentrumomgeving met de nieuwe collecties en effectieve presentaties. De dagen voor de TREx vind ik het als Creative Director van dit evenement dan ook altijd spannend hoe de reacties zullen zijn! Los van alle voorbereidende werkzaamheden, verzorg ik op deze twee dagen ook Expert Tours. Als groenstylist informeer ik geïnteresseerden op het gebied van Groenverkoop, Winkelinrichting/ routing, Styling, Cross-selling en Retailconcepten.

TuinIdee 2017
Een thuiswedstrijd voor mij! Fijn om ook ‘om de hoek’ een schitterend project in het vooruitzicht te hebben. Dit jaar wordt van 16 t/m 19 februari voor de 50e keer TuinIdee in de BrabantHallen georganiseerd. Samen met TuinZaken en partners als o.a. Lechuza, TuinBranche, Coppelmans en Florensis is Green Your Day op deze beurs aanwezig. We tonen in de 300m2 grootte stand hoe je de trends uit grote siertuinen kan vertalen naar je eigen stadse tuin of balkon. Daarnaast geef ik iedere dag workshops en demonstraties in onze eigen stand én geef ik een presentatie in het centraal gelegen theater met als titel: “Green Your Day inspiratie om eenvoudig zelf de lente op het terras te halen!”  Heb je al de lentekriebels en wil jij je ook laten inspireren? Of mij persoonlijk eens een vraag stellen? Leuk! We geven kaarten weg op Facebook, klik hier voor meer info.