Lang verwacht, toch gekomen… De lente is in aantocht! Voor komend seizoen voorzie ik de volgende trends:

Fleurige boeketten
Anjers, rozen, chrysanten, tulpen, gerbera’s… overdadig maar vooral fleurige boeketten zie je nu heel veel. Combineer verschillende kleuren en meng de verschillende soorten bloemen.  De enige regel is… dat er geen restricties zijn!

Fleurig boeket

Nature Harmony
Leven en wonen in harmonie met de natuur. Maar wel passend binnen je eigen levensstijl. Ben je veel op reis en is het in leven houden van je (kamer)planten een grote uitdaging? Huidige technieken bieden je een helpende hand. Plantenbakken met een slim watergeefsysteem bijvoorbeeld. Deze zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar waardoor je planten tijdens je afwezigheid toch voldoende water krijgen. En wat te denken van de grasmaaier-robot? Het hele jaar door een strak grasveld en je zaterdagklusje kan je van je lijstje wegstrepen!

Lechuza water geven

Grow your own
Courgette, wortelen en sla van eigen bodem, puur natuur! Heb je geen 40m2 ter beschikking voor een traditionele moestuin? Niet getreurd, in een grote schaal op je balkon kun je al een kruidentuin creëren. Ik signaleer een duidelijke trend dat nieuwe groenten en kruiden worden gekweekt. Iedere ochtend een kop thee van je eigen theeplantje. En wat te denken van eetbare bloemen? De eetbare tuin smaakt niet alleen lekker, de geuren van tijm, basilicum of juist munt laten je in mediterrane oorden wanen. Ook sterk geurende beplanting waardoor je tuin tot een lustoord voor vogels en vlinders verandert zie je steeds vaker. Zo zijn vaste planten met zoet geurende roze en paarse bloemen favoriet van de vlinder.

Moestuin balkon

Botanical
De kamerplant is populairder dan ooit. Een ware ‘botanical’ trend is te bespeuren. Makkelijk te verzorgen planten, met schitterende bladpatronen die tevens luchtzuiverend werken. Door te werken met ‘urban jungle’ materialen, denk aan robuuste terracotta en verweerde potten, worden het stoere en eigentijdse creaties.